miercuri, 1 mai 2013

Cum se foloseste optiunea de cautare - 'search' ?

Ce posibilitati sunt de optinere a rezultatelor dorite cu optiunea "cautare"?


      Optiunea "Search" da posibilitatea utilizatorului sa gaseasca un act normativ sau un articol din acesta introducand un cuvant cheie sau o parte din acesta:



         Odata cu introducerea cuvantului, pe masura ce se completeaza literele, apare o bara derulanta cuprinzand denumiri de sectiuni de legi sau de acte normative, precum si denumirea articolelor. Articolele se deosebesc de denumiri de sectiuni prin faptul ca au documente atasate in format Word. Acolo unde apar abrevieri inaintea denumirii acestea sunt ale  Codurilor de lege din care fac parte. (ex.: NCC - Noul Cod Civil, CP - Codul Penal, CPP - Codul Procedura Penala, etc.)
         Exista si posibilitatea cautarii dupa cuvinte partial introduse.

Alegand a patra pozitie, spre exemplu, se da 'click' pe aceasta si se obtine:


Pentru a citi documentul atasat se aseaza cursorul pe titlul ales sau pe pictograma documentului pana ce aceasta se mareste si se da 'click'. Rezultatul va fi afisarea documentului Word pe ecran. Acesta poate fi copiat, printat, etc.


                                      Pentru folosirea unei cautari avansate exista optiune separata care deschide o fereastra:


                 La aceasta optiune apare deosebirea ca efectueaza cautarea dupa cuvinte integral introduse si urmareste existenta acestora si in fisierele atasate.
                 Rezultatele se afiseaza in partea dreapta -jos, spre exemplu pentru cuvantul 'spete', astfel:

               


             Dupa cum se poate observa au aparut 54 de posibilitati de link-uri in aplicatie, grupate in 6 pagini grupate in 10 rezultate pe pagina

            Numai ca, tragand in jos bara derulanta din partea dreapta-jos, se vor afisa:


          47 de rezultate, grupate in 5 pagini a cate 10 rezultate, gasite si in denumirea fisierelor existente in aplicatie.
          Cu un 'click ' puteti afisa astfel un titlu de articol sau gruparea dintr-un folder existent in baza de date a aplicatiei. Asa cum s-a vazut anterior, in cautarea avansata, exista si mai multe optiuni de cautare dupa diverse criterii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu